Сайт на 2 Б клас

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини

Kоледно математическо състезание

Коледното математическо състезание се превърна в най-оспорваното състезание през изминалите години със своя рекорден брой от 700 участника от I до XII клас. Но въпреки голямата конкуренция, Давид отбеляза своя пореден успех! Той се класира в призовата тройка и спечели бронзов медал.
Само на крачка след него е Георги - на четвърто място.
Отлично се представиха и Стефан, Ангел и Любомир, които също бяха сред първите в класирането математици от 117-те участници-второкласници от област  Сливен.
Поздравления за всички тях и успех на следващия математически турнир през февруари - МТ "Проф. д-р Д. Табаков"!

Резултати от XXV Математически турнир "Иван Салабашев"

Отлични са резултатите на нашите математици на XXV  Mатематически турнир "Иван Салабашев". В призовата тройка са Стефан Видев със златен медал, Георги Райчев - със сребърен (Георги подели второто място с Раян Камаринчев) и бронзов - за Давид Стоянов. На четвърто място е Любомир Савов. Отлично се представиха и Памела, Антонио, Димитър и Ангел, които също са сред най-добрите математици в града. Поздравления за всички тях и успех на следващото състезание! Благодарим Ви, мили момичета и момчета, за радостта, която ни донесохте с достойното си представяне!

Родителска среща

Уважаеми родители, на 17.11. 2016 г. от 17:30 часа в класната стая на 2 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Дневен ред: 1. Правилник за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети към училищата; 2. Избор на състав /членове и резервни членове/ на Обществения съвет 3. Резултати от тестовете за входящо ниво; 4. Организационни въпроси. Очакваме Ви!

"Мисля, следователно съществувам"

Много радост и гордост ни донесе представянето на нашите математици в първото за тази година Математическо състезание, организирано от ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ - Детски комплекс Сливен и ПМГ "Добри Чинтулов" под мотото "Мисля, следователно съществувам". В състезанието се включиха над 180 любители на математиката от 2, 3 и 4 клас на училищата в града. В най-малката възрастова група на I място се класира Георги, а втори е Давид. Благодарим Ви, момчета, за достойното представяне на класа!

Кина Къдрева разговаря с децата на Сливен

На 20.09. 2016 г. в Сливен гостува детската писателка Кина Къдрева по повод традиционния Ден на отворените врати в Регионална бибилиотека "Сава Доброплодни". Кина Къдрева представи пред малките второкласници от ОУ "Д-р Иван Селимински"  новата си детска книга "Морски приказки" и заедно с тях отбеляза своя 85-годишен юбилей. Вълнуващо за децата бе и преставлението на техните приятели от РБ "Сава Доброплодни".

Литературна среща

На 20.09. 2016 г. от 10:30 часа в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" вълнуваща среща очаква второкласниците от Трето училище с детската писателка и редактор на детското предаване "Лека нощ, деца" - Кина Къдрева.  
За цялостното си творчество през
1994 година Кина Къдрева е включена към Почетния списък на Международния съвет за детска книга към ЮНЕСКО, а на 10 май 2011 г. получава наградата „Константин Константинов“ на Община Сливен в категория „Цялостен принос“.
След срещата желаещите могат да закупят и книжки на авторката.

Родителска среща

Уважаеми родители, на 19.09. 2016 г. от 17:30 часа в класната стая на 2 "Б" клас ще се проведе първата за тази учебна година родителска среща. Дневен ред: 1. Учебен план и организация на учебното време; 2. Учебно съдържание по някои предмети от ЗП; 3. Учебни помагала и тетрадки; 3. Организационни въпроси.
Очакваме Ви!

Годишен празник и примиера на пиесата "Вълшебният свят"

В детските очи светът е цветен, с ясно слънце, много, много летен.
Сцената
ни с шарени декори чака вече своите актьори.
Уважаеми зрители! Скъпи
приятели, учители, родители!
Най-настоятелно и с вдъхновение
каним Ви с нас на едно приключение!
Дата: 19 май; Час: 18:00 ч; Място: Хотел Национал, зала "Галерия".

Сценарий: Ники Комедвенска; Хореография: Лилия Стоянова; Звукови ефекти: Найден Дойнов (Училище по китара). С участието на: Балет "Империa".

Успешен уикенд за нашите спортисти

Успешен бе този уикенд за нашите спортисти. Ивайло Георгиев се завърна с бронзов медал от Открит национален турнир по спортни танци, който се проведе на 15 май за Купа "Поморие 2016", а Елена Кирова защити степен 9 Кю - бял пояс по Шотокан Карате.

Поздравяваме малките спортисти и им желаем бъдещи успехи в спорта!

Награждаване от Великденското математическо състезание

Отново отлично бе представянето на нашите математици в последното за тази година математическо състезание. Георги се класира на трето място и завоюва бронзов медал. Грамоти за отлично представяне получиха и класираните в първата десятка - Памела, Божидара, Ивайло и Антонио. Поздравления на талантливите математици за поредния успех!

Родителска среща

Уважаеми родители, на 27.04. 2016 г. от 17:00 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Очакваме Ви!
Дневен ред:
1. Предстоящи тестове за изходящо ниво; 2. Постижения през
II учебен срок; 3. Организационни въпроси.

Великденско математическо състезание - 2016

Великденското математическо състезание ще се проведе на 23.04.2016 г. от 10:00 часа в III ОУ "Д-р Иван Селимински". Такса правоучастие: 8 лева. Време за работа: 90 минути  за 1 и 2 клас и 120 минути за 3 - 12 клас.

Формат на състезанието: включени са
15 задачи с избираем отговор. Всяка задача има само един правилен отговор от четири възможни, като първите три отговора са с конкретни стойности , а четвъртият е „друг отговор”. Друг отговор се приема за верен само при записан верен резултат. Верните отговори се ограждат с кръгче. Задачите от 1 до 3 се оценяват с по 1 точка, от 4 до 6 с по 3 точки, от 7 до 9 с по 5 точки, от 10 до 12 с по 7 точки и от 13 до 15 с по 9 точки. Пожелаваме успех на всички участници!

Резултати от математическо състезание "Европейско Кенгуру"

С много трудности, напрежение и предизвикателства премина областният кръг на международното математическо състезание на Асоциация "Кенгуру без граници", но отново имаме двама медалисти в призовата тройка - Георги със сребърен медал и Давид с бронзов, следвани от отлично представилите се Любомир - четвърто място, Ангел - пето място, Ивайло - седмо място. Поздравления за победителите, преодолели всички нови предизвикателства! Успех на тях и на всички останали в последното за тази година Великденско математическо състезание на 23 април!

Математическо състезание "Европейско Кенгуру"

Областният кръг на международно математическо състезание "Европейско Кенгуру" ще се проведе на 19 март 2016 г. в ПМГ "Добри Чинтулов" от 11:00 часа. Такса правоучастие: 7 лева. Време за работа: 75 минути. Участниците да се явят в 10:30 часа за разпределение по кабинети.
Успех на всички математици!

Награждаване на медалистите от IV Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

На 17.03.2016 г. в заседателната зала на РИО Сливен бяха наградени отличилите се 26 математици в призовите тройки за съответните възрастови групи в 1 - 7 клас в превеждания вече 4 години областен математически турнир на сливенската секция на Съюза на математиците в България. Сред най-малките математици бяха Памела и Любомир от 1 "Б" клас. Поздравления за техните високи постижения!

Kлетва на първокласника
Уважаеми родители,

На 2.03.2016 г. от 12:30 ч пред паметника на Хаджи Димитър и барелефа на своя патрон д-р Иван Селимински първокласниците от Трето училище ще положат тържествена клетва да пазят заветите на българските будители и възрожденци. Каним Ви да споделите този вълнуващ миг с нас!
Първокласниците да се явят в 12:00 ч в двора на училището за тържествено шествие до площад "Х. Димитър". Да се носят цветя за поднасяне след ритуала.

Резултати от IV Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

Много радост ни донесе участието на нашите математици в проведения на 20.02.2016 г. в III ОУ "Д-р Иван Селимински" Maтематически турнир "Проф. д-р Д. Табаков", в който за четвърта поредна година премериха сили деца от I до VII клас от Сливен, Бургас, Нова Загора, Твърдица, Шивачево и селищата от Сливенска област. В призовата тройка на първокласниците се класираха Любомир (златен медал) и Памела (сребърен медал).  Отлично се представиха и Аделина - четвърто място,  Георги - пето място, Даная и Ивайло - шесто място, Димитър - седмо място, Ангел - десето място. Поздравления за победителите и нови успехи на областния кръг на международното математическо състезание "Европейско Кенгуру"!

Родителска среща

Уважаеми родители, на 25.02. 2016 г. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Очакваме Ви!
Дневен ред:
1. Резултати от учебно-възпитателната работа през
I учебен срок; 2. Постижения; 3. Предстоящи събития.

IV Oбластен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"


На 20.02.2016 г. в III ОУ "Д-р Иван Селимински" ще се проведе IV Oбластен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков". Участници са учениците от I до VII клас. Турнирът е инициатива на Съюза на Математиците в България - Секция Сливен и се организира със съдействието на РИО - Сливен. Началото е от 10:00 часа. Всички участници да се явят в 9:40 часа за разпределение по кабинетите. Такса правоучастие се заплаща на квесторите в деня на състезанието.  Регламент за участие.

II Зимно математическо състезание

На 18.01.2016 г. се проведе II Зимно математическо състезание. В призовата тройка на класа се класираха: Георги Райчев - I място, Елеонора Гелева - II място, Любомир Савов - III място. Четвърта е Аделина Хамбърджиева, пети - Мартин Бонев, следван от Памела Митрофанова. Задачите в състезанието бяха от II математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков" и се надяваме, че отличното представяне ще бъде крачка към успеха в предстоящото на 20.02. областно състезание!

Състезание по краснопис

В ОУ "Д-р Иван Селимински" предстоят инициативи по случай патронния празник на училището, една от които е състезанието по краснопис, което традиционно се провежда всяка година сред първокласниците от трите паралелки. На проведения вътрешен кръг в класа бяха излъчени следните победители: Георги Райчев - I място; Памела Митрофанова, Адилина Велева, Елеонора Гелева - II място; Любомир Савов, Давид Ивайлов, Даная Маринова  - III място. Божидара Николова получи пощрителна награда.

I Зимно математическо състезание

На 11.01.2016 г. се проведе I Зимно математическо състезание. В призовата тройка на класа се класираха: Елеонора Гелева - I място, Ангел Иванов - II място, Аделина Хамбърджиева - III място. Само на точка от призовата тройка са Давид, Даная и Стефан. Пети са Антонио, Ивайло и Любомир, следвани от Георги. Отлично се представиха и Божидара, Памела и Никита. Класното I Зимно математическо състезание подготви нашите математици за предстоящия IV Областен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков".

Коледно парти

След дългите месеци на усилен труд, време е и за малко игри, танци и забавления. Каним всички първокласници на Коледно парти на 23 декември от 10:00 часа в ресторант "Монти 2" във Военен клуб. Задължителни са само... доброто настроение и детските усмивки! :)

Коледно математическо състезание

Отлично се представиха нашите математици в проведеното на 13.12. Коледно математическо състезание. Любомир е с максимален брой точки и завоюва златен медал. Само с 1 точка по-нисък резултат от него е Памела, която спечели бронзов медал от състезанието. Отлично се представиха и Давид - четвърто място, Самуил - шесто място, Георги - девето място, Галин - десето място, Даная - единадесето, Стефан - дванадесето, Ади и Митко - тринадесето място, Ангел - шестнадесето, Антонио и Никита - деветнадесето място сред всички 186 участника от училищата в града. Благодарим Ви, мили деца, за радостта, която донесохте на своите родители и преподаватели!

Коледно математическо състезание

На 13. декември 2015 г. от 10:00 часа в 3 ОУ "Д-р Иван Селимински" ще се проведе Коледно математическо състезание за ученици от I до XII клас. Таксата за правоучастие е 8 лева и се заплаща на класния ръководител (възможно е и в деня на състезанието на квестора). Участниците да се явят в училище най-късно в 9:40 часа за разпределение по кабинетите. Пожелаваме успех и достойно представяне на математиците от 1"б" клас!

Родителска среща

Уважаеми родители, на 12.11. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Дневен ред: 1. Извънредни мерки за сигурност, предприети за защита живота и здравето на децата в сливенските училища.
2. Правилник за вътрешния ред в училище и отчет на училищното настоятелство.
3. Резултати от тестовете за входящо ниво и учебно-възпитателната работа.  
4. Организационни въпроси.

Посещение на куклен театър


На 14.10. /сряда/ от 11:15 часа първокласниците и второкласниците от 3 ОУ "Д-р Иван Селимински" ще посетят театралната постановка "Огнивото" на Андерсен. Цената на билета е 3 лв. Може да ги заплатите на възпитателя след учебните занятия.

Поръчка на униформи


На 25.09. /петък/ в училище ще присъстват представители на фирма TREA за поръчка на училищните униформи. Ежедневната униформа се състои от спортни тениски с къс и дълъг ръкав, а официалната - бяла риза, дънки или дънкова пола и вратовръзка. Моля да заявите при класния ръководител или възпитателя своята поръчка!

Родителска среща


Уважаеми родители, на 17.09. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Очакваме Ви!

15 септември - школското звънче ни събра за пръв път...

На 15 септември  първокласниците от 1 "Б" с много вълнение за пръв път прекрачиха прага на цветната класна стая, приготвена с много любов и грижа от техните преподаватели и родители. Най-малките ученици приеха Ключа на Знанието от директора на Трето училище г-жа Ваня Пенчева, за да продължат успешния път и горди постижения на възпитаниците на ОУ "Д-р Иван Селимински". Успех, мили деца!

Назад към съдържанието | Назад към главното меню